Ateliere in clasa ta
Orășelul Cunoașterii

află despre noi

Grădiniță & clasa pregătitoare

 

1. Furtună în pahar

Vrei să știi cum se formează norii și ploaia? Dar tornadele? Prin experimente pe care le vei face chiar tu, fenomenele naturii prind viață în mâinile tale!

2. Detectivii animalelor din Carpați

Ce specii sălășluiesc în munții noștri? Învățăm să le descoperim şi să le urmărim, fără ca acestea să ne vadă sau să le deranjăm! Realizăm amprente ale principalelor grupe de animale montane și le testăm!

3. Vulcanul meu subacvatic

Munții subacvatici sunt formați adesea de către vulcani.  Prin experiment vom  simula  erupțiile subacvatice. Vom simula activitățile tectonice din subteran și vom crea bucurie și fascinație celor mici.

4. Dinozaurii din povești

Călătorim în timp în vremea dinozaurilor!  Ne transformăm în detectivi! Descoperim fosile, recunoaștem amprentele lăsate de temutele vertebrate și aflăm dacă găina este sau nu urmaș al lui T-rex!

5. Energie într-o jucărie 🙂

Ce este energia și cum funcționează? Vom descoperi prin joc și construind jucării ce ne vor ajuta să înțelegem cine produce energia, cum se transformă și mai ales de ce este importantă pentru noi.

 

Clasa I & a II-a

 

1. Cum călătorește sunetul

Sunetul este energia care se mișcă în diverse direcții, prin aer, sub formă de vibrații. Dar cum arată vibrațiile? Ce este cutia de rezonanță? Să construim dispozitivul ce ne va ajuta să înțelegem cum călătoresc undele sonore către timpanul nostru.

2. Magia magneților

Ce sunt magneții? Dar ferrofluidul? Cum acționează? Ce și de ce atrag? Fiecare elev își realizează propriul dispozitiv cu care va face experimente și împreună explicăm fenomenele din spatele trucurilor magice.

3. Circuitul electric. Conductor? Izolator?

Descoperim ce se află dincolo de becul care luminează casa! Construim un circuit electric și înțelegem, testând, ce înseamnă conductor și izolator.

4. Energia și formele ei

Ce este energia și cum funcționează?Care sunt formele ei? Vom descoperi prin joc și construind jucării ce ne vor ajuta să înțelegem cine produce energia, cum se transformă și mai ales de ce este importantă pentru noi.

5. Formele de relief – munții

Munții: peisaje fascinante, abrupte, glaciare, susur de izvoare, răcoare. Cu ajutorul experimentelor explicăm modurile în care au apărut munții și cum se modifică, pe parcursul erelor geologice, forma și compoziția lor.

 

 

Clasele a III-a & a IV-a

 

1. Densitatea

Plutește-se scufundă! Sunt identice la exterior și totuși diferite! De ce apa și uleiul nu se amestecă niciodată? Ce este densitatea? Prin experimente amuzante explicăm noțiuni abstracte, pe înțelesul copiilor.

2. Discul lui Newton

Sa descoperi legile fizicii poate fi distractiv. De ce este lumina albă? Ce mă face să văd sau nu? Să demonstrăm împreună cum formează culorile lumina!

3. Circuitul electric

Ce se întâmplă în spatele întrerupătoarelor din casa noastră? Cum arată curentul electric și pe unde îi place sa călătorească? Dar ce îl împiedica să treacă? Să realizăm propriul circuit electric explicând-ne practic, noțiuni complicate!

4. Mecanisme simple- Planul înclinat

Fie ca forța să fie cu noi! Nu, nu cea din Războiul Stelelor, ci aceea care ne va explica ce este un mecanism simplu? Câte astfel de mecanisme există? La ce sunt utile? Cu puțină îndemânare fiecare elev își va realiza propriul plan înclinat!

5. De ce sunt unic? ADN-ul.

Suntem înalti sau scunzi, cu ochi albaștri sau căprui. Suntem toți diferiți! Cine ne face sa fim unici? Ce este ADN-ul? Explicăm prin experiment, construim o catenă uriașă de ADN și extragem catene de ADN vegetal.

6. Detectivul paleontolog.

Să călătorim alaturi de Charles Darwin și să reluăm câteva din experimentele marelui savant în prima sa călătorie în jurul lumii.

 

 

Toate clasele

 

1. Detectivii alimentelor-Educație pentru sănătate

Ne transformăm în detectivi! Vom înțelege de ce este important cât și ce mâncam, la ce ore și cum trebuie să combinăm alimentele pentru a ne putea juca și dezvolta sănătos! Prin experimente practice!

2. Atelierul lui Merlin

Suntem în laboratorul celui mai vestit vrăjitor din toate timpurile! Magia plutește în aer! Credem asta sau să-i explicăm  știintific, inclusiv lui Merlin, ce se întâmplă de fapt cu gheața carbonică?

3. Snow Globe

Capturăm magia iernii – în orice anotimp- în borcane sclipitoare și ne realizăm fulgii de nea cu ingrediente din bucătărie.

4. Vulcanii

Pentru geologi curioși, construim împreună vulcani, simulăm erupții și fenomene tectonice.  Învățăm astfel,  prin experiment, cum apar munții, unde sunt situați pe Glob vulcanii activi, care sunt semnele erupțiilor vulcanice.

 

Pentru informatii suplimentare sa ne contactati pe e-mail contact[at]oraselulcunoasterii.ro sau telefon 0723 390 449


Dati-mi un punct de sprijin si pun pamantul in miscare.

Ultima știre

ultimul eveniment privind orășelul cunoașterii

Partenerii noștri

Le mulțumim din suflet partenerilor noștri
care ne susțin constant

394103_367036556713104_774900440_n

Fii la curent cu noi

Înscrie-te la newsletter pentru a afla ultimele noutăți și evenimente.
Email